PandemicFlu GR

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Μήπως… λέω μήπως…

5 Σχόλια

Μήπως, λέω μήπως, το κτίριο του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη το οποίο θα επισκεφτεί αύριο το πρωϊ ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος, υποθέτω συνοδεία καμερών ελέω προεκλογικής περιόδου, είναι το κτίριο στο οποίο αναφέρεται αυτό εδώ το σχόλιο?

Αν ναι, πρέπει να σας πω οτι ένα… «πουλάκι» μόλις μου ψιθύρισε στο e-mail οτι το κτίριο αυτό είναι μισοτελειωμένο, οτι κυκλοφορούν μάστορες που πυρετωδώς προσπαθούν να το τελειώσουν (άραγε πριν τις 4 Οκτωβρίου?), και επιπλέον είναι και… αυθαίρετο (!), καθώς είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Ακόμη οτι δεν έχει τηλέφωνο αλλά ούτε και ρεύμα, και τροφοδοτείται από γεννήτρια. Το χειρότερο είναι οτι μετακινήσανε λέει ξαφνικά και ανοργάνωτα ένα τμήμα του ΚΕΕΛΠΝΟ (Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης) από το κέντρο της Αθήνας στο μισοτελειωμένο αυτό κτίριο στη Βάρη (άραγε για να μήν είναι άδειο???), με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην έχουν τα μέσα να δουλέψουν και να παρουσιαστούν και αυτά τα προβλήματα με την εβδομαδιαία αναφορά γρίπης.

(Τελικά η αναφορά της γρίπης βγήκε σήμερα, μόνο με τον πίνακα εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, χωρίς το ουσιαστικότερο κομμάτι της που είναι τα δεδομένα από το σύστημα επιτήρησης τύπου sentinel. Άρα μάλλον εξακολουθεί να υφίσταται κάποιο πρόβλημα).

Αυτό λοιπόν το κτίριο πρόκειται να επισκεφτεί / εγκαινιάσει ο κ. υπουργός? Αν είναι έτσι και ισχύουν τα ανωτέρω, νομίζω οτι θα πρόκειται για χοντρή ξεφτίλα

Advertisements

Written by hawkeye

1 Οκτωβρίου 2009 στις 02:15

Αναρτήθηκε στις Γρίπη των χοίρων

5 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Μα, είναι προφανές ότι πρόκειται για ενέργεια «επανίδρυσης».

  Σύμφωνα με μια εκδοχή (και κάποια έγγραφα), στο υπουργείο υγείας σκέφτονταν να αξιοποιήσουν το κτήριο αυτό από το 2004.

  Ο τότε Ειδικός Γραμματέας και μετέπειτα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας (και νυν υποψήφιος ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής) μελετούσε να εγκαταστήσει εκεί τις υπηρεσίες του «Εθνικού Κέντρου Ποιότητας Υπηρεσιών τομέα Υγείας» και της «Αρχής Πληροφοριών τομέα Υγείας» (τυχαίος συνειρμός: Βάρη-υπόλοιπο Αττικής κλπ.). Κατέθεσε μάλιστα και Σχέδιο Νόμου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των Υπηρεσιών Υγείας και το Εθνικό Σύστημα ΠΛηροφοριών Υγείας (http://www.yyka.gov.gr/future/nomothesia-kanonismoi/eper3c7omeni-nomothesia/s3c7edio-nomoy-gia-tin-poiotita-kai-tin-asfaleia-1 ).
  Όμως, μετά την αλλαγή υπουργού, απομακρύνθηκε και ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας και τα σχέδια έμειναν στον αέρα.

  Έτσι λειτουργεί το κράτος μας (ή μάλλον, έτσι το αφήσαμε να λειτουργεί). Με σταθερότητα και συνέπεια. Όταν αλλάζει ο «τιμονιέρης», αλλάζει και η πορεία (διότι το κάθε σχέδιο πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες του «τιμονιέρη»).

  Προφανώς, τώρα το καλοκαίρι και με την ευκαιρία της γρίπης, θυμήθηκαν ότι υπάρχει και αυτό το κτήριο στα αζήτητα, και είπαν να το αξιοποιήσουν. Εκτός και αν τους πήρε 3,5 χρόνια να σκέφτονται, να συσκέφτονται και να σχεδιάζουν την επανίδρυση του κτηρίου. 43 μήνες δηλαδή. Όση και η θητεία του νυν, «2ου μακροβιότερου» υπουργού υγείας (και όχι «1ου μακροβιότερου», όπως οι συνεργάτες του επιχειρούν να τον εμφανίσουν http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=24545&view=findpost&p=356712 ).

  Off topic αλλά λίαν σχετικά
  Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς, το πόσο κόστισε αυτή η «επανίδρυση» του κτηρίου της Βάρης και το αν τα χρήματα αντλήθηκαν από τον προϋπολογισμό ή άλλες πηγές (π.χ. ΕΣΠΑ = Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
  Στον κρατικό προϋπολογισμό, δεν φαίνεται να υπάρχει κονδύλι (εκτός και αν δεν το διασταύρωσα καλά). Στην περίπτωση που πρόκειται για χρήματα του ΕΣΠΑ (προφανώς από τα κονδύλια που προορίζονται για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία»), ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει και κάποιος έλεγχος.

  Έλεγχος, διότι πάντα υπάρχουν ερωτηματικά για το από πού προήλθαν και πού πήγαν τα λεφτά των φορολογουμένων και το αν χρησιμοποιήθηκαν σωστά (όπως στην περίπτωση του νέου κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου: http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=1&tID=164&tr=1 ).

  Έλεγχος επίσης, διότι οι οικονομοτεχνικές μελέτες του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία» (http://www.ygeianet.gov.gr/files.aspx?code=financialstudies ), που υπάγεται στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, δεν φαίνεται να είναι και τόσο ακριβείς και αξιόπιστες (κάποιος φίλος-ειδικός τις χαρακτήρισε «της πλάκας»).
  Για παράδειγμα και για του λόγου το αληθές, τι μπορεί να αφορά προϋπολογισμός κονδυλίου 1.000.000 ευρώ για την «Προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για την πραγματοποίηση ειδικών αναλύσεων» του «Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών» (άλλη μεγάλη πληγή και αυτή) που αναφέρεται στη σελίδα 33 της Οικονομοτεχνικής Μελέτης για τον Καρκίνο; Τι μπορεί να είναι αυτός ο εξοπλισμός, όταν σε κανένα, από τα αξιοπρεπώς λειτουργούντα αρχεία νεοπλασιών της Ευρώπης (και αλλού) δεν υπάρχει τόσο ακριβός εξοπλισμός; Πόσο κόστισαν αυτές οι «οικονομοτεχνικές μελέτες» των «Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία», για τις οποίες επαίρεται ο υπουργός υγείας και τις οποίες εκπόνησαν 3 συγκεκριμένα άτομα;

  Αυτά προς το παρόν (για να μην κουράζουμε το αναγνωστικό κοινό).

  AAT

  1 Οκτωβρίου 2009 at 12:31

 2. Διόρθωση
  ΕΣΠΑ = Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς

  AAT

  1 Οκτωβρίου 2009 at 16:51

 3. Είπες ορισμένες λέξεις-κλειδιά…
  «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών»…
  «Εθνικά Σχέδια Δράσης για τη Δημόσια Υγεία»…

  Κάποια στιγμή πρέπει να ακουστούν κάποια πράγματα για αυτές τις δύο υποθέσεις, κι επειδή φαίνεσαι να τα ξέρεις από κοντά (ενώ εγώ έχω ακούσει μερικά από 3ο-4ο χέρι), feel free να συνεχίσεις σε επόμενο σχόλιο. Μην ανησυχείς, νομίζω το αναγνωστικό κοινό παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον!

  Υ.Γ.: Συγνώμη, το moderation filter έπιασε το σχόλιό σου λόγω των πολλών link…

  hawkeye

  1 Οκτωβρίου 2009 at 16:56

 4. Θα ήθελα να μάθω αν δουλεύει το e-mail διότι έχω στείλει κάποιο.

  AAT

  7 Οκτωβρίου 2009 at 22:01

  • Ναι, λειτουργεί, μόλις το τσέκαρα και δυστυχώς το spamfilter είχε πιάσει το μήνυμά σου!

   hawkeye

   8 Οκτωβρίου 2009 at 00:58


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: