PandemicFlu GR

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Deja vu

with one comment

Μόλις γύρισα από ολιγοήμερες διακοπές, και ακούω στις ειδήσεις να λένε συνεχώς για τις έγκυες οτι πρέπει να παίρνουν αντιϊικά, σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία του WHO. Επίσης να λένε ως «συγκλονιστική» είδηση οτι ο ιός προσβάλλει κυρίως νέα άτομα.

Με τη διαφορά οτι αυτά είναι γνωστά εδώ και πάνω από ένα μήνα! Οι έγκυες γυναίκες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, και συνιστάται όταν παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να λαμβάνουν αντιϊικά φάρμακα (από τον ιατρό τους βέβαια), χωρίς να περιμένουν εργαστηριακή επιβεβαίωση.

Επίσης ο ιός είναι γνωστό οτι προσβάλλει, η φαίνεται να προσβάλλει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κυρίως νέα άτομα. Αντίθετα η εποχική γρίπη προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους και ομάδες υψηλού κινδύνου. Αυτά είναι γνωστά, έχουν επισημανθεί σε πολλές πηγές, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο ελληνικό άρθρο στο eurosurveillance.

Συνεπώς μη πανικοβάλλεστε από τη μασημένη τροφή που σας προσφέρουν τα κανάλια. Στο μεταξύ αν θέλετε να διαβάσετε κάτι αξιόπιστο για να ενημερωθείτε, δείτε τη σχετική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου περιλαμβάνονται και αυτά που προανέφερα. Είναι γραμμένο σε κάπως επιστημονική γλώσσα, αλλά είναι έγκυρο και εξηγεί αναλυτικά αρκετά πράγματα.

Written by hawkeye

2 Αυγούστου 2009 στις 20:26

Αναρτήθηκε στις Γρίπη των χοίρων

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aplperntay this is what the esteemed Willis was talkin’ ’bout.

    Honeysuckle

    6 Ιανουαρίου 2015 at 23:04


Σχολιάστε