PandemicFlu GR

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

«Δεν αρκούν προσλήψεις στις ΜΕΘ»…

leave a comment »

…»χρειάζεται και εκπαίδευση».

Τα έχω ήδη πει και ξαναπεί. Όμως επειδή όλα αυτά τα χρόνια πρώτη φορά ακούω συνδικαλιστή να λέει το αυτονόητο, αντιγράφω από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:


Πέντε μήνες απαιτούνται για να εκπαιδευτούν οι νοσηλευτές που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Αυτό τονίζει, μιλώντας στην «Ε», ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), Ρίζος Ριζόπουλος.

Οπως λέει, θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει βήματα για να αντιμετωπιστεί η έξαρσης της πανδημίας της νέας γρίπης. «Οι νοσηλευτές που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τις 90 κλίνες ΜΕΘ που θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, δεν είναι εκπαιδευμένοι στις απαιτήσεις της ΜΕΘ. Θα πρέπει να μάθουν από τους παλιότερους, όπως γίνεται τόσα χρόνια, καθώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα εκπαίδευση των νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

«Υπάρχει λύση, αλλά έπρεπε να ξεκινήσει ήδη από το προηγούμενο διάστημα», τονίζει ο Ρ. Ριζόπουλος. Να επιλεγούν νοσηλευτές με εμπειρία στις ΜΕΘ, να τους δοθούν κίνητρα για να μετακινηθούν εθελοντικά στις ΜΕΘ και να προσφέρουν παράλληλα, ημερησίως, δίωρη εκπαίδευση στους συναδέλφους τους, για να αυξηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις ΜΕΘ στη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας. Ετσι, οι νέοι νοσηλευτές που θα προσληφθούν, θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που θα αφήσουν οι παραπάνω στις άλλες κλινικές των νοσοκομείων».


Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι οτι ούτε οι πέντε μήνες είναι αρκετοί, αλλά έστω είναι κάτι. Και να αναρρωτηθώ: θα τα εξηγήσει κανείς όλα αυτά στην καινούργια υπουργό υγείας???

Written by hawkeye

30 Νοεμβρίου 2009 στις 18:59

Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε