PandemicFlu GR

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Το όνομα της γρίπης (2)

leave a comment »

Εδώ και αρκετό καιρό τρέχει μια ψηφοφορία (το κουτάκι στο δεξί μέρος της σελίδας) σχετικά με το όνομα της γρίπης. Δηλαδή, ποιά είναι η πιο σωστή ονομασία για το νέο ιό. Όταν την ξεκινούσα, είχα ευχηθεί στην πορεία να υπάρξει κάποιος ξεκάθαρος νικητής. Τελικά δεν υπήρξε. Η ονομασία «γρίπη χοίρων» είναι πρώτη, με βραχεία κεφαλή μπροστά από τις «γρίπη Η1Ν1» και «νέα γρίπη», ενώ πιο πίσω έρχεται η ονομασία «πανδημική γρίπη».

Στο πεδίο της επιστημονικής βιβλιογραφίας αντίθετα οι ονομασίες «γρίπη χοίρων» και «νέα γρίπη» έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, ενώ επικρατεί η «γρίπη Η1Ν1» (συνήθως ως Η1Ν1ν) και τελευταία κερδίζει έδαφος η ονομασία «πανδημική γρίπη (2009)».

Από την άλλη στην τηλεόραση και τον τύπο περισσότερο ακούγεται η ονομασία «νέα γρίπη», ή τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθησή μου.

Κατόπιν τούτων επέλεξα να χρησιμοποιώ όλες τις ανωτέρω ονομασίες στα άρθρα του PandemicFlu GR, με προτίμηση στην ονομασία «νέα γρίπη», διότι αισθάνομαι οτι είναι η πιο απλή και προσιτή στο μη ιατρικό κοινό.

Ούτως ή άλλως και οι τέσσερις έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί επ’αόριστον, και μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια αυτού του post.

Written by hawkeye

18 Νοεμβρίου 2009 στις 18:33

Αναρτήθηκε στις Γρίπη των χοίρων

Σχολιάστε