PandemicFlu GR

ΣΟΒΑΡΗ ενημέρωση για την πανδημία γρίπης

Περί υβριστών (trolls)

7 Σχόλια

Προτού προλάβει αυτό το έρμο blog να κλείσει μια εβδομάδα ζωής, βρέθηκε ήδη το πρώτο troll να πέσει πάνω του και πάνω σε μένα.

Άρχισε να με βομβαρδίζει με σχόλια, τα οποία αυτόματα πιάστηκαν από το spam filter, καθώς τα έστελνε χωρίς έγκυρη διεύθυνση email.

Ένα από αυτά αποφάσισα να το δημοσιεύσω, για να κρίνει ο κόσμος που θα το διαβάσει.

Επειδή όμως τα υπόλοιπα σχόλια (που ήταν ακόμη χειρότερα από το προηγούμενο) τα άφησα στο spam queue, έλαβα από το troll το παρακάτω εμετικό μείγμα ανοησιών, ύβρεων και απειλών:

Ωραίος γιατρός είσαι! Τα κάνεις filter τα μηνύματα ε? για να αποκρύψεις την αλήθεια? Ρε συ το ξέρεις πως ο ιός αυτός ειναι κατασκευασμένος? Αφου υπάρχουν πιθανά περίεργα vectors στην σύνθεση αυτού του ιού. Είπες πως κανένας δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το εμβολιασμό? Τι λες ρε μα!!κα. Πάρε τα βιβλία σου και καύτα. Αυτοί που πέθαναν το 1918 ήταν αυτοί που είχαν εμβολιαστεί. Έσβησες και το youtube βίντεο που ήταν άκρως αποκαλυπτικό..
Αν έρθει η αστυνομία και εσύ να εμβολιάσετε εμένα και τα παιδιά μου, πρώτα απο όλα θα σου πατήσω την σύρριγγα μέσα στο μάτι σου. Μαριοννετάκι του ΠΟΥ και της παγκόσμιας τάξης. Έχεις το θράσσος να μιλάς ότι κάνεις και έργο και προσφέρεις πληροφορίες στους ανθρώπους. Ξέρω ρε πουλημένε ομοιοπαθητικούς που έχουν σώσει τα παιδιά μου και κάτι κατευθυνόμενα μυαλά σαν τα δικά του κόντεψαν να τα σκοτώσουν. Είσαι βλάκας και επικύνδυνος. Και επειδή αυτό έχει να κάνει με την δική μου ζωή και των παιδιών και επειδή προσπαθείς όλους να τους κάνεις να δεκτούν αυτα τα γαμημένα εμβόλια, είσαι εχθρός μου. θα μιλήσω σε πολλούς για σένα. Δεν ξέρεις τι ξεκίνησες. Μαριονετάτι, γαμώ την επιστήμη σου.

Είναι και ανορθόγραφο, τρομάρα του…

Σημειώνω οτι το youtube βίντεο στο οποίο αναφέρεται αφορούσε τη γρίπη χοίρων του 1976 στην Αμερική, θέμα για το οποίο θα γράψω σύντομα post (δυστυχώς είμαι εργαζόμενος και δε τα προλαβαίνω όλα μαζί).

Νομίζω πως τα σχόλια περιττεύουν…

Τελικά υπάρχουν εκεί έξω πολύ περισσότεροι ανόητοι απ’ όσο φανταζόμουν, και εγώ μπορεί μεν να το διασκεδάζω με αυτά που λένε, όμως δημιουργούν σύγχυση στους αναγνώστες του blog αυτού για ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό και το οποίο προσπαθώ να προσεγγίζω με αντίστοιχη σοβαρότητα. Από την άλλη πάλι δε μου αρέσει να φιλτράρω τα σχόλια και να λογοκρίνω για λόγους αρχής. Και καλά ετούτον εδώ, τον έπιασε το spamfilter (τι ειρωνία!) τον επόμενο μικρόνοα όμως μπορεί να μη τον πιάσει.

Σκέφτηκα λοιπόν την εξής λύση. Αυτή εδώ η σελίδα θα χρησιμεύει ως βαλβίδα εκτόνωσης των απανταχού trolls. Αν θέλετε να με βρίσετε, να με απειλήσετε, να γράψετε ανοησίες, κάντε το εδώ στα comments. Αν θέλετε να ανεβάσετε βιντεάκια των απανταχού συνομωσιολόγων, να εκθέσετε την προπαγάνδα κάθε τσαρλατάνου, να εκτονωθείτε απ’ ότι σας απασχολεί, κάντε το επίσης εδώ, στα comments.

Δεν υπόσχομαι δυστυχώς οτι θα απαντάω στον καθένα, μάλλον το αντίθετο θα είναι ο κανόνας.

Αυτό που όμως υπόσχομαι είναι οτι στα υπόλοιπα post, ΔΕ θα κυκλοφορεί ούτε ένα troll. Οι απόψεις θα είναι ελεύθερες, και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου θα προσπαθώ να απαντώ σε οτιδήποτε. Καθένας μπορεί να πεί οτιδήποτε, να ρωτήσει οτιδήποτε, ακόμη κι αν ακούγεται χαζό. Όποιος όμως σκόπιμα παραπληροφορεί, προπαγανδίζει και troll-άρει, το σχόλιό του θα σβήνεται πάραυτα. Αν θέλει ας δημοσιεύσει στα σχόλια αυτής της σελίδας οτιδήποτε – δε θα το πειράξω. Βρίστε με ελεύθερα αν θέλετε, αλλά μόνο σ’αυτή τη σελίδα. Το υπόλοιπο blog θα παραμείνει καθαρό, και θα συνεχίσει να ενημερώνει σοβαρά για την πανδημία γρίπης.

Αυτή είναι η εξήγησή μου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Διότι άλλωστε:

Written by hawkeye

21 Ιουλίου 2009 στις 20:06

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Χαχα, σιγά μην ψάξουν να φτάσουν ως εδώ. Άλλωστε δεν νομίζω κάποιο troll να έχει την αυτογνωσία ότι είναι troll 🙂 Συνέχισε την καλή δουλειά!

    thkouk

    22 Ιουλίου 2009 at 02:25

    • Όχι πολύ άσχημο!

      Αν εξαιρέσουμε την 6η, 7η, και 8η παράγραφο (οι οποίες είναι λανθασμένες και απορρίπτονται), κατά τα λοιπά λίγο πολύ σωστά τα λέει!

      Και το συμπέρασμά του ταυτίζεται με το δικό μου, οτι με τα μέχρι τώρα δεδομένα το να κάνεις μαζικό εμβολιασμό είναι ένα σοβαρό ρίσκο! Μάλιστα εκεί καταλήγει και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η οποία επί του παρόντος συστήνει εμβολιασμό μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στους υγειονομικούς (λόγω επαγγελματικής έκθεσης στον ιο).

      Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δούμε πως θα πάνε οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου και το θέμα να επανεκτιμηθεί αργότερα.

      hawkeye

      24 Ιουλίου 2009 at 00:44

  2. troll

    23 Ιουλίου 2009 at 18:56

  3. Troll thinks better than phony hawkeye (my ass)

    http://www.davidicke.com/content/view/25191

    troll

    23 Ιουλίου 2009 at 19:00

  4. ο Αϊνστάιν είχε πει ότι δύο πράγματα είναι άπειρα. Ένα είναι το σύμπαν και το άλλο η ανθρώπινη βλακεία, για το πρώτο μάλιστα δεν ήταν σίγουρος.
    Κάπως έτσι λειτουργούν και οι φανατικοί λάτρεις των συνομωσιών. Επαληθεύουν το άπειρο.
    Βέβαια το internet δίνει το βήμα και εξισώνει τον τσομπάνη με τον δάσκαλο. Καλό για κοινωνικές απόψεις, σοφίες του λαού και αλήθειες της ζωής αλλά σχεδόν επιβλαβές για ότι αφορά τα χωράφια της επιστήμης.

    Όσον αφορά τους απανταχού (δυστυχώς και έξυπνα άτομα) που κρίνουν με ένα τυχάρπαστο βιντεάκι που σκοπό έχει να ερεθίσει τη φαντασία και να προκαλέσει εντυπώσεις, ας δώσουν προσοχή σε αυτό που βλέπουν, τις πηγές που αναφέρουν(;) και να κρίνουν για ποιο σκοπό μιλάει ο καθένας. Και ένας απλός απόφοιτος λυκείου χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση είναι δυνατόν να καταλάβει και να επαληθεύσει τα περιεχόμενα του blog για τα οποία απευθύνεται ο συγγραφέας.

    Αποκρυφιστής

    13 Νοεμβρίου 2009 at 15:56

    • Βέβαια χωρίς να θέλω να θίξω υπερβολικά συγκεκριμένα άτομα, έχω να πω ότι το αμάρτημα τους είναι η αμάθεια και πως όλοι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση σε αυτούς. Από κει και πέρα ας φροντίσουν να εφαρμόσουν την αυτοδιδαχή για να αναπληρώσουν τα κενά της σχολικής μόρφωσης έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται το επίπεδο αυτού που τους απευθύνονται ούτως ώστε ο κάθε κατεργάρης να μπει στον πάγκο του.

      Αποκρυφιστής

      13 Νοεμβρίου 2009 at 16:01


Σχολιάστε